Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Koncert a Szimplában

Koncert a Szimplában Kultúra

Június 26-án, vasárnap 20 órától Sepsiszentgyörgyön, a Szimplában koncertezik az Anima Sound System. A koncertre a belépő 35 lej elővételben 22-én 12 órától a Szimplában, illetve 26-án 19.30-től a kapunyitásnál. A koncerteken Prieger Fanni, Telma Lincoln énekesnők és Törőcsik Franciska színész-énekesnő is színpadra lép.

Hirdetés
Hirdetés

A zenekart – amelyet Magyarország első elektronikus tánczenekarának is tekinthetünk – Prieger Zsolt és Prieger Szabolcs alapította 1993-ban. A formáció pályafutását alig kell valakinek bemutatni: külföldi turnék, világsztárokkal való együttműködések (mint az Asian Dub Foundation, Terry Lee Brown Jr, vagy a Twin Peaks sorozat zenei producere, Kim Cascone), számtalan emblematikus dal, milliós nézettségű videók, zenei díjak és elismerések jellemzik a zenekar előadóművészetét. Legnagyobb erősségük a táncoltatás, az energikus koncertek és a művészi bátorság.

Idén megjelent legújabb albumuk a Szomnakuno, amelyet egy teltházas koncerten mutattak be a Magyar Zene Házában, Budapesten. Az albumon szereplő Öltöztessél fehérbe című daluk kisfilmjét beválogatták a Berlin Music Film Awards, Best Narrative kategóriájának döntőjébe. Mindezeken túl a zenekart idén Fonogram díjra is jelölték.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük