Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kleist-darab a Vigadóban

Kleist-darab a Vigadóban Kultúra

Új előadással készül a kézdivásárhelyi Udvartér Teátrum. Az Amphitryon című Heinrich von Kleist-darab olyan kérdésekre keresi a válaszokat, mint önmagunkért szeretnek-e minket, és mi a másikat szeretjük-e, vagy mi vagyunk azok, akik csak önmagunkért szeretünk.

Hirdetés
Hirdetés

Rendezője a nagyszalontai Botos Bálint, szereplői Rácz Endre, Adorjáni Nagy Zoltán, Barti Lehel András, Lung László Zsolt, Szabó Fruzsina, Pascu Tamara. Az előadást csütörtökön (szeptember 8-án) 19 órától mutatják be a Vigadóban.

Zeusz, az istenek ura Amphitryon bőrébe bújik, hogy elcsábíthassa annak feleségét, Alkménét. Segítőtársa, Hermész Amphitryon szolgájának alakját orozza el. Amikor a férfiak találkoznak önnön hasonmásukkal, a bonyodalom kilép a józanész kereteiből, és egyenes léptekkel halad a téboly felé, ahol nem lehet tudni, ki kicsoda, ki féltékeny kire, és végül kinek sikerül otthonra találnia a szerelemben.

Kleist vígjátéka egyszerre mutat rá, milyen nevetségesek tudunk lenni, amikor szemben állunk az ismeretlennel, ugyanakkor együttérzőn látni engedi a szerelmes emberek kínlódásait. A jegyek elővételezhetőek az Udvartér Teátrum jegypénztáránál. Helyfoglalás a 0267.360.179-es telefonszámon.

Fotó: Udvartér Teátrum/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük