Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kisplasztikák Kovásznán

Kisplasztikák Kovásznán Kultúra

Vasárnap a kovásznai Kádár László Képtárban megnyitották Kovács Géza sepsiszentgyörgyi szobrászművész egyéni tárlatát, amely több mint harminc kisplasztikát vonultat fel.

Konnáth Rita, a képtár vezetője köszöntőjében megjegyezte, a szobrász nem először állít ki Kovásznán, az évek során többször is elhozta újabb és újabb alkotásait a fürdővárosba.

Dr. Kányádi Iréne sepsiszentgyörgyi művészettörténész méltatásában kiemelte: Kovács Géza talált, mások számára haszontalan tárgyakból készíti el az absztrakt formákban alakot öltő szobrait, amik nem mellőzik a székely humort, vagy akár az elgondolkodtató mondanivalót sem. A művész bemutatásakor elhangzott, hogy 25 éves pályafutása alatt 19 országban, több mint 490 csoportos kiállításon vett részt, és számos rangos elismerést tudhat a magáénak.

– Kovács Géza alkotásaiban kapcsolódik a helyi jellegzetességekhez, de ugyanakkor nyit a globális tendenciák felé is – szögezte le dr. Kányádi Iréne.

A megnyitón Thiesz Katalin tanítónő népdalt énekelt, illetve Váncza Manassé hegedűn játszott. A tárlat november 19-ig látogatható.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük