Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kincsünk, a magyar nyelv

Kincsünk, a magyar nyelv Kultúra

Szűkösnek bizonyult a Kovásznai Művelődési Központ a hétfőn megtartott Édes anyanyelvem elnevezésű gálaesten, amit a fürdővárosi RMDSZ és a Városi Művelődési Ház szervezett a Kőrösi Csoma Sándor Líceum és a Pro Csoma Sándor Egyesület közreműködésével, a helyi önkormányzat támogatásával.

— A Magyar Országgyűlés 2011-ben nyilvánította november 13-át a magyar nyelv napjává, hogy a figyelmet ráirányítsa a szellemi-kulturális örökségünk alapját jelentő anyanyelvünkre. November 13. meghatározó dátum a magyar nyelv történetében, 1844-ben ugyanis ezen a napon fogadták el a magyar nyelvet hivatalossá tevő törvényt. 2015-től, az RMDSZ javaslatára, a román parlament is hivatalos ünneppé nyilvánította a magyar nyelv napját – hangzott el Kopacz Levente, a kovásznai RMDSZ megbízott ügyvezető elnökének köszöntőbeszédében, felhívva a figyelmet, hogy anyanyelvünk azért kapta az édes jelzőt, mert féltett, egyetlen kincsünk, amelyért tenni, tanulni, és amit ápolni kell.

A gálaesten felléptek a népdalvetélkedőkön, mesemondásban, balladavetélkedőn kimagasló eredményeket elért fürdővárosi diákok, valamint a Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad, a Gyöngyharmat néptáncegyüttes és a Boldog Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központ Hangfoglalás zenekara.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük