Hirdetés
Hirdetés

Kinccsel tele Erdővidék

Kinccsel tele Erdővidék Kultúra

Kedd este, a Tortoma Önképző Kör keretében Baróton, a művelődési ház Bodosi Dániel-termében is bemutatták Kisgyörgy Zoltán Erdővidék és Székföld című turistakalauzát, mely a baróti Tortoma könyvkiadó gondozásában, annak útikönyv-sorozatában jelent meg.

Hirdetés
Hirdetés

A szerzőt, Kisgyörgy Zoli bácsit, a Háromszék napilap munkatársát Demeter Zoltán művelődésszervező és Demeter László, a kiadó igazgatója köszöntötték. Elmondták, a mostani kiadvány a 49 évvel ezelőtt megjelent, közismert Erdővidék című munka frissített kiadása, kiegészítve Székfölddel, mely térség az Erdővidéktől délre, de még az Olton innen, vagyis Kovászna megyéhez tartozó településeket foglalja magába.

Zoli bácsi az erdővidéki szénbányák geológusa volt, de iskolaigazgatóként is tevékenykedett Apácán, úgyhogy a térség kiváló, régi ismerője. Ő írta a már említett, 1973-ban kiadott turistakalauzt is a régióról, az ötven éve megjelent Köpecbánya című kiadványnak is társszerzője. Úgy fogalmazott, gyönyörű szakmai pályafutása volt Erdővidéken a bányánál, most, 85 évesen pedig csak a jóra emlékezik. „Kinccsel van tele Erdővidék, meg kellett írni ezt a könyvet” – mondta munkájáról, amelyről egyébként keveset árult el, inkább vidám bányásztörténetekkel derítette a közönséget.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2022. február 17., 11:08
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Kedves … névtelenségből szúrkálódó … barátom! Igen, valóban szeretek minél több helyen ott lenni (főleg Erdővidéken), és magam is elég sok mindent kezdeményezek, szervezek, de mindezt nem tartom bűnnek, hanem inkább szolgálatnak, küldetésnek. Gyere be hozzám az irodába, s szívesen megmutatom, elmesélem, hol mit tanultam, végeztem, dolgoztam eddig! 😉 Üdvözlettel, Deneter Zoli