Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kiforrta első lemezét a szentgyörgyi zenekar

Kiforrta első lemezét a szentgyörgyi zenekar Kultúra

Lemezbemutató beszélgetésre invitáltak nagy lelkesedéssel a Térerő együttes tagjai. A LibriM Könyvudvarban megtartott eseményre a rajongók és barátok is eljöttek, akik előtt könnyen megnyíltak az együttes tagjai, így mindent megtudhattunk a 10 dalt tartalmazó, Bizsergés című album megjelenésének előzményeiről.

Hirdetés
Hirdetés

Frontemberként és nőként Kátai Judit, a Térerő énekesnője már hozzászokott a rivaldafényhez, így ő vállalta a moderátori szerepet, ő faggatta a körülötte levő négy férfit: Sándor Tibort (a csapat billentyűsét), Lőrincz Imrét (gitár, vokál), Kátai Jocót (dob) és Tóth Olivért „Ketsit” (basszusgitár). A kezdetekre is visszatekintettek a csapattagok. A több más korábbi bandából összecsapódott, 2017-ben megalakult cover-zenekar hosszú ideig keresett énekest, nők és férfiak is képbe kerültek, tiszta véletlenül aztán kiderült, hogy házon belül megoldható gondról van szó: Judit, aki Jocó felesége, szívesen vállalta a feladatot, és „működött a kémia” a csapaton belül, az elejétől fogva jól megy az együttműködés a többiekkel. Ám folytonosan bizsergette a tagokat a saját dal izgató gondolata.

Jocó, aki kemény és határozott menedzser, beintett egy próbán, hogy „akkor most saját dalt írunk”. És lőn! Megtudtuk, többnyire Imre hozza a zenei alapot, amit aztán közösen csiszolnak véglegesre, így mindenkinek a tudása, pillanatnyi életérzése is benne rejlik. A szövegírás feladata valahogy spontánul Juditra szállt, és ő felvette a kesztyűt. Idén jelentős állomás volt a zenekar életében, hogy a Szent György Napok színpadán végre saját dalaikkal szerepelhettek. Az esemény jelentőségével egyenértékű volt a stressz is a zenészekben, de végül az eső és az időbeni csúszás ellenére is egy jó hangulatú koncert kerekedett ki.

A lemez négy dalát idén januárban, másik négyet októberben rögzítették Budapesten, ugyanakkor az Izomláz dal videoklippjét is sikerült felvenni. Két dalt Marius Popa sepsiszentgyörgyi stúdiójában énekeltek fel.

– Nem akartunk búslakodós számokat írni – mondta Jocó, ezért aki ilyet keresne, az inkább csak ajándékba vegye meg a CD-t, amelyre azért a sok pozitív és energikus szám közé egy szomorkásabb is becsúszott: ez a Fohász, amelynek zenéjét Imi írta, és Judit nagy „empataként” ráérzett azokra a gondolatokra, amelyek a zeneszerzőt foglalkoztatták.

Jocó „hajcsári” munkájának köszönhetően a dolgok igazodtak a határidőkhöz, a minőségi követelményekből sem engedtek, minden részlet a helyére került. A Bizsergés lemezt saját gyerekének tekinti minden csapattag: Sándor Tibor éppen a harmadiknak, de azt is megköszöni a sorsnak, hogy jó emberekkel hozta össze, és minőségi munkát adhattak ki kezeik közül.

– Saját zenét játszani teljesen más élmény – vallják egyöntetűen a Térerő tagjai, akik január 22-én Kézdivásárhelyen, a Vigadóban, 24-én a szentgyörgyi Mohóban, 25-én Baróton, a művelődési házban várják rajongóikat lemezbemutató koncertre. A lemez a www.terero.ro oldalon rendelhető meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük