Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kiállítás Baróton

Kiállítás Baróton Kultúra

Az Erdővidéki Közművelődési Napok keretében Bánffy Miklós pályaképe címmel nyílt kiállítás Baróton, Erdővidék Múzeumának Kászoni Gáspár-termében. A tárlatot Szebeni Zsuzsa, a Balassi Intézet sepsiszentgyörgyi kirendeltségének igazgatója nyitotta meg.

– Ez a harmincnegyedik állomása a Bánffy-kiállításnak, amelyet az eddigiek során mindig igyekeztünk más és más szempontok szerint összeállítani, a mostani tulajdonképpen a 20. századi magyar irodalom, politika és színháztörténet kimagasló alakjának, gróf Bánffy Miklósnak a művészi pályaképét foglalja össze, de törekedtünk arra is, hogy életének minden más szerepét is érzékeltessük általa – mondta a színháztörténész.

Turnai Tímea gyűjteményvezető, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet munkatársa Bánffynak a kiállítás részét képező két jelmezrekonstrukciójáról beszélt, de szó esett a bonchidai Bánffy-kastélynak a második világháború végén történt pusztulásáról, valamint az egyik legbefolyásosabb és leggazdagabb erdélyi családból származó grófnak a kor politikai, kulturális életében véghezvitt más jelentős tevékenységeiről is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük