Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kiállítás az utolsó Colectiv-koncertről

Kiállítás az utolsó Colectiv-koncertről Kultúra

Sepsiszentgyörgyön is megemlékeztek múlt héten a bukaresti Colectiv-klubban 2015-ben pusztító tűzvész áldozataira. Az utolsó koncerten készült fényképekből kiállítás nyílt, és licitet is szerveztek.

A sepsiszentgyörgyi Tein Teaházban Miluță Flueraș fotográfusnak a tragédia estéjén, a Goodbye to Gravity együttes koncertjén készült fotóiból nyílt kiállítás, a képeket pedig árverésre bocsátották. Az aukcióval egybekötött kiállítás ötletgazdája Luiza Zan jazzénekesnő, aki elmondta: fontos felhívni a figyelmet a történtekre, és nem szabad engedni, hogy feledésbe merüljön a tragédia. Ennek ellenére a fényképek nem gyászosak, hanem élettel teliek, és bárki, aki emlékezni szeretne, belenézhet az áldozatok szemébe.
A teázóban húsz fényképet állítottak ki, a licit tegnap este zárult. Egyenkénti kikiáltási áruk 50 lej volt, de ez több esetben megháromszorozódott – mondta Luiza Zan. Az árverés anonim módon zajlott, így nem nyilvános a vásárlók neve, viszont számos fotó elkelt, a begyűlt összeg pedig összesen 1500 lej, amellyel a tűzvész áldozatainak családjait segítik majd.
A bukaresti Colectiv szórakozóhelyen három éve történt tűzeset a Goodbye to Gravity metálzenekar lemezbemutató koncertjén. Az eset halálos áldozatainak száma 64, több mint 160-an pedig különböző fokú súlyos sérüléseket szenvedtek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük