Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kézdivásárhelyi tehetség

Kézdivásárhelyi tehetség Kultúra

Vasárnap a kézdivásárhelyi-kantai Szentháromság római katolikus templomban, a szentmise után lépett fel a kézdivásárhelyi Furus Ábel, a Plugor Sándor Művészeti Líceum tanítványa, akit Szabó Levente, a líceum tanára kísért zongorán. A fiatal tehetség hegedűkoncertjét népes közönség hallgatta végig, és feledhetetlen élménnyel távoztak.

Ábelt ötödik osztályos korától tanítja hegedülni dr. Petraschovits Eszter, aki szerint a zene a művészi önkifejezésen túl hasznos is, nemcsak a kreativitást fejleszti, hanem az összpontosítást is, pozitívan hat a memóriára, ugyanakkor erősíti a közösséghez való tartozás élményét, bepillantást nyújt más kultúrák világába.

Hirdetés
Hirdetés

Furus Ábel már ötödik osztályos korától részt vett számos megyei, nemzetközi és országos versenyen, ahonnan mindig elhozta az első díjat. 2019-ben sikeres résztvevője és fellépője volt a Virtuózok nemzetközi táborának is. Ezen kívül több előadásban szerepelt már, tárlat megnyitók hangulatát színezte és könyvbemutatókat tett ünnepélyesebbé.

Repertoárjában olyan zeneszerzők művei szerepelnek, mint Antonio Vitali, Ch. Auguste de Bériot, H. Wieniawski, Pablo de Sarasate.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások