Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kettős ünnep Imecsfalván

Kettős ünnep Imecsfalván Kultúra

Szombaton fennkölt egyházi ünnepség zajlott Imecsfalván, ugyanis a Kisboldogasszony-napi búcsú alkalmával a Szent Gellért Erdélyi Lovagrend által adományozott Szent László-mellszobrot is leleplezték.

A nagy érdeklődésnek örvendő búcsús szentmisét nm. és ft. Tamás József püspök celebrálta. Az egyházi méltóság a templom előtt felállított szobor leleplezésénél hangsúlyozta: Szent László szobra büszkeség azoknak, akik állították és mindazoknak, akikért állították, hiszen az igaz ügyért való harc észben tartása nagyon fontos ebben a globalizált, pénzközpontú világban.

Jánó Árpád, a Szent Gellért Erdélyi Lovagrend kormányzója kérdésünkre elmondta: a Szent László-emlékévben szerettek volna szobrot állítani a lovagkirálynak, aki Szent Gellértet is szentté avatta. Azért választották Imecsfalvát, mert az ottani Papp Márton plébános a lovagrend lelki vezetője is egyben, és ezzel a szoborral köszönték meg eddigi munkásságát. Az alkotás Varga Gábor dombóvári képzőművész munkája, állítását a szentkatolnai önkormányzat és Tusa Levente polgármester támogatta.

A lovagrend és a kovásznai katolikus egyházsközség október 21-én a 2016-ban elhunyt kovásznai katolikus esperesnek, Kovács Gábornak állít szobrot a fürdővárosi katolikus templom előtt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük