Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kétszáz alkotás

Kétszáz alkotás Kultúra

A magyar fotográfia napját, melyet a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége (MAFOSZ) javaslatára minden évben augusztus 29-én ünnepelnek, hét évig jó hangulatú szabadtéri kiállítással, fotóspiknikkel tették emlékezetessé a szentgyörgyi fotósok. Idén másképp alakult, elmaradt a kiállítók és a látogatók, illetve a szaktársak nagy találkozója.

Hirdetés
Hirdetés

Bár elméletileg szabadtéren nem lett volna nehéz a vírusveszélyt elkerülni, a hatóságok teljesíthetetlen feltételeket szabtak a kiállítás hagyományos formájában való megszervezéséhez, így az online térbe kényszerült. Emberileg sokat vesztett, szakmailag viszont nyert, mert a szűk beküldési határidő ellenére sokkal több fotós küldte be munkáit, nyilván mert az internet megkönnyítette a részvételt.

Így a székelyudvarhelyi Fotóbázis Egyesület, Orbán Balázs Fotóklub és Spektrum Egyesület, a homoródszentpáli Homoród Fotóklub, a csíkszeredai Prizma Fotóklub és a sepsiszentgyörgyi KépVIDÉK Alkotócsoport, a Transnatura és a Mohos Fotóklub tagjaitól összesen több mint 200 fénykép tekinthető meg a sepsiszentgyorgy.info portálon augusztus 29-én megnyílt virtuális tárlaton.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük