Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kétnapos szórakozást ígérnek

Kétnapos szórakozást ígérnek Kultúra

Kétnapos programmal kedveskedik a gyerekeknek Sepsiszentgyörgy önkormányzata, a rendezvény több helyszínen zajlik. A szervezők felkészültek az esős időre is: adott esetben a tevékenységeket beköltöztetik a Kónya Ádám Művelődési Házba.

Május 31-én, pénteken a Szabadság téren 11-től 18 óráig különféle tevékenységekkel várják a gyerekeket. Lesz szelektív hulladékgyűjtési játék, kiskutya-simogatás, gipszfestés, arcfestés, aszfaltrajzverseny mellett a mesék országába is elbarangolhatnak a résztvevők. A Magma Kortárs Művészeti Kiállítótérben 16 órától Szabó Enikő családi meseprogramra invitálja az érdeklődőket, a Lábas Ház előtti úton a megyei rendőrség tart ugyancsak 11–18 óra között gyermekfoglalkozásokat és bemutatókat. Különféle sportokat is kipróbálhatnak a gyerekek, a Gróf Mikó Imre utcában Kajdacsi Judit tart bevezetést a kosárlabdázásba, 16 órától pedig futó-, kerékpár- és rollerversenyt szerveznek, az Erzsébet parkban kipróbálhatják a műfalmászást, és gyermekrajz-kiállítás nyílik a Művészeti és Népiskola diákjainak munkáiból.

A Szabadság téri színpadon 10.30-kor a Plugor Sándor Művészeti Líceum fúvós kvintettje koncertezik, 11 órától a Gyermekek Palotájának néptánccsoportja (oktató: Gáspár Attila) 15 órától a Váradi József Általános Iskola, 16 órától pedig a Gyermekek palotája moderntánc-csoportjai lépnek fel. 18 órakor a Folker együttes Eszes Gyurka és az ezmók lemezbemutató koncertjén, majd az azt követő gyermektáncházban lehet táncolni.

Hirdetés
Hirdetés

A Székely Mikó Kollégium konferenciatermében 20 órától a Kónya Ádám Művelődési Ház Kincsek néptáncegyüttese mutatja be gyereknapi néptáncelőadását.

Szombaton, június 1-jén 11–16 óra között ingyen látogatható a Székelyföldi Vadászati Múzeum, a Szabadság téren pedig ugyancsak 11-től 18 óráig lehet mókázni, vetélkedni. A Magmában 11 órától alkotó-fejlesztő mesésfoglalkozásokba, 16 órától pedig családi meseprogramba lehet bekapcsolódni.
Az Erzsébet parkban 11 órakor nyit a Kerekerdő, ahol a Székely Virtus Hagyományőrző Egyesület irányítása alatt katonáskodhatnak a fiúk és a lányok. A Szabadság téri színpadon 10.30-kor Titesz Tündével lehet zumbázni, 12 órakor a Gödri Ferenc Általános Iskola Forever Dance csapata mutatkozik be, 15 órától Mo-Move táncműhely Ardelean Mónikával, majd 18 órakor: Fekete Zsolttal és Ádám Julcsival rögtönözhetnek ritmusokat még a nagyok is.

17 órától a színház kamaratermében Cimborák Bábszínház bemutatja új előadását, A buták versenye című vásári játékot, mely Benedek Elek meséi alapján készült.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük