Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Két szó

Két szó Kultúra

Mindenki, aki felesküdött a 2011-ben kétharmados többséggel elfogadott magyar alkotmányra, felelősséget visel a határon kívül élő magyarok sorsáért – hangoztatta Balog Zoltán. A magyar kormány emberi erőforrásokért felelős minisztere nemrég Kőröspatakon, Gárdonyi Géza mellszobrának leleplezésekor, az alkotmány két szavából vezette le a kormánytagok kötelességét.

„Magyarország az egységes magyar nemzet összetartozását szem előtt tartva, felelősséget visel a határain kívül élő magyarok sorsáért, elősegíti közösségeik fennmaradását és fejlődését, támogatja magyarságuk megőrzésére irányuló törekvéseiket, egyéni és közösségi jogaik érvényesítését (…) a szülőföldön való boldogulásukat ” – idézte az alaptörvény D cikkelyét a miniszter.

Balog Zoltán kiemelte: a korábbi alkotmányban az állt, hogy „felelősséget érez a határain kívül élő magyarok sorsáért”, amit arra módosítottak, hogy „felelősséget visel”.

– Érezni sok minden lehet, de aki felelősséget visel, annak kötelessége cselekedni. Ez az alkotmányos kötelesség nekünk jól esik, ez a szívünk szerint való, mert csak így őrizhetjük meg a részekre szakadt nemzet szellemi és lelki egységét – szögezte le a miniszter.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások