Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Két napon át zajlottak az előadások

Két napon át zajlottak az előadások Kultúra

Szombaton és vasárnap a kovásznai művelődési központban zajlott a Kovásznai Amatőr Színjátszók 3. Találkozója a helyi művelődési ház, a MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület, valamint a Kovászna Megyei Művelődési Központ szervezésében.

Hirdetés
Hirdetés

Az idei fesztiválon fellépett a dicsőszentmártoni Népszínház, a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad, a székelykeresztúri Pódium, a szentegyházai Ködszurkáló Kisszínház, a kovásznai Pokolsár Társulat, illetve a házigazda Pódium Színjátszó Társulat. Az előadott műveket Beczásy Áron, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház színésze, rendezője értékelte ki. Mivel az esemény találkozó jelleggel bírt, nem állítottak fel rangsort.

Lázár Prezsmer Endre, a MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület elnöke, a kovásznai Pódium rendezője elmondta: a találkozót azért hozták tető alá, hogy teret adjanak az amatőr színjátszóknak a fellépésre, illetve lehetőséget, hogy megismerjék egymás produkcióit. A házigazda Pódium Nóti Károly Szélhámosok című darabját mutatta be: ezzel a művel már felléptek Kiskenden és Kibéden, a jövőre nézve többek közt Erdővidéken és Sepsiszentgyörgyön lépnek színpadra. A Pódium társulatát a rendezőn kívül Csórja Tímea, Mátyás Imola, Dóczi Linda Zsuzsanna, Péter Hajnal, Csórja László, Páll Lajos és Dali Loránd alkotják.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük