Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Két élőhalott

A mindannyiunk által ismert járványügyi helyzetben a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színház élőben közvetíti az Alexandru Dabija által rendezett Két élőhalott (Doi morți vii) című Vasile Alecsandri-komédiát a Vstage felületén.

Az előadást, melyet márciusban mutatott be a román társulat, olyan érdeklődés övezte, hogy a bemutatóra már a promóciós kampány megkezdése előtt elfogytak a je­gyek. Viszont nagyon kevesen láthatták az előadást, mert néhány nappal a bemutató után szükségállapotot vezettek be az országba, és felfüggesztették a színházi előadásokat. Ezért újabb bemutatóként tekinthetünk erre az eseményre, annál is inkább, mert Liviu Popa helyét Iulian Trăistaru, a színház új fiatal színésze, a D-butanT Fesztivál egyik nyertese veszi át.
A Vstage-re a iaBilet.ro-n lehet váltani belépési lehetőséget. Az érdeklődők a meghirdetett időpontban a jegyen lévő kóddal léphetnek be a felületre, és tekinthetik meg az előadást.

A Két élőhalott komédia Ghiftui, egy gazdag birtokos személye köré épül, aki könnyedén engedi meggyőzni magát, hogy ideje megnősülnie, annak ellenére, hogy megrögzött agglegény. Egy váratlan verekedést eredményező veszekedés során egy tóba esik ellenfelével együtt, és mindkettő azt hiszi, hogy megölte a másikat. Ami azután következik, mulatságos helyzetek, melyeken keresztül a szereplők mintha a káosz és a félreértések körhintájában keringenének, melyet végül a játékos véletlen old fel.

Az előadás új változatának bemutatójára november 15-én, vasárnap 19 órakor kerül sor. Iulian Trăistaru mellett az előadásban játszik: Anca Pitaru, Claudia Ardelean, Elena Popa, Camelia Paraschiv, Mona Codreanu, Costi Apostol, Sebastian Marina és Daniel Rizea.

Az előadás megtekintéséhez jegyek kaphatóak a iaBilet.ro honlapon. Egy jegy ára 15 lej, melyhez hozzáadódik egy 3 lejes díj az online felületre való belépésért.

(Az Andrei Mureșanu Színház társulata)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük