Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kerékpáros rádiósok

Régi Illés- és LGT-slágerek fogadták Baróton, Erdővidék Múzeumában a marosvásárhelyi rádió bicikliző csapatát, akik immár tizenhetedik alkalommal szánták rá magukat arra, hogy előbújjanak a „dobozból”, vagyis, hogy a rádió adáskörzetében tett kerékpáros körtúrájuk során megmutassák arcukat is a hallgatóknak, és hogy felfedezzék ők is, mi mindent rejt a táj, melynek lakóihoz naponta szólnak.

A Tortoma Önképző Kör keretében tartott baróti közönségtalálkozójukat a bardoci Kolumbán Sanyika által gitáron lejátszott két zeneszám nyitotta meg: „Újra itt van a nagy csapat”és „Szól a rádió” – énekelte lelkesen a látássérült fiatalember, akit a rádió csapata már régi ismerősként üdvözölt. A hangulatfokozó bevezető után Demeter Zoltán, a találkozó szervezője is hamar „átadta a szót a stúdiónak”, azaz Kádár Zoltánnak, a rádiós-kerékpárcsapat vezetőjének, aki a Gurul a rádió korábbi kiadásainak érdekes élményeiről, de a rádió mindennapjairól is beszélt.

Elmondta, hogy a rádiósok kerékpáros körtúrájának ötlete 2000-ben született meg, Nemes Attila kollégájával együtt álmodták meg, és a következő évben, 2001-ben már „gurult is a rádió”. Az első túrán még sátrakban aludtak, aztán a másodikon már megpróbálták komolyabb szálláshelyeken, panziókban, egyházi vagy ifjúsági szálláshelyeken tölteni az éjszakákat, mert a sátrazás azért megviseli az embert, s úgy gondolták, a települések vezetőivel, a hallgatókkal mégsem illik csapzottan, fáradtan találkozni.

A rádiósok, akikhez Erdővidéken ezúttal többen is csatlakoztak kerékpárral – Demeter Zoltán, Erdős István, Pál-Szilágyi Zoltán, Elekes József –, úgy fogalmaztak, hogy útjaik során számtalan barátra leltek, ezáltal olyan gazdagságra téve szert, mely semmi máshoz nem mérhető.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük