Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kerámiatárgyak és festmények harmóniája

Kerámiatárgyak és festmények harmóniája Kultúra

Rendhagyó módon, Bíró-Kálmán Enikő festőművész és Mana Bucur kerámiaművész alkotásaiból nyújt egyazon térben ízelítőt a sepsiszentgyörgyi Lábas Házban péntek este megnyílt kiállítás. Nem véletlenül, ugyanis a műveket szemlélve kiderül, nem csak marosvásárhelyi létük, hanem gondolkodásmódjuk és ebből fakadó világszemléletük is összeköti őket. 

Hirdetés
Hirdetés

Az Erdélyi Művészeti Központ (EMŰK) jóvoltából létrejött kiállításnak szervezői a Hasonlómás címet adták. Az alkotókat méltató Dimény András képzőművész szerint találóan, hiszen „e játékos fogalmi összemosódás jellemzi a tárlat hangulatát, tartalmát. És azt, hogy lehetnek olyan különbözőségek, amik nem zárják ki az azonosságokat, és fordítva.”

A továbbiakban mindezt kifejtve rámutatott, hogy míg Mana Bucur a fémoxidokkal dúsított agyag mintázatait kiégetéssel szilárdítja meg, addig Bíró- Kálmán Enikő akvarelljei a víz által nyernek végleges formát. Művészetük két, egymással ellentétes elem bűvöletében születik tehát, azonban a tervezettség és spontaneitás határzónájában helyezkedik el.

A formailag és tartalmilag egyaránt különleges élményt kínáló tárlat február 22-ig látogatható.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük