Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kell az együttműködés

Március 25-én a Kovászna Megyei Művelődési Központ csapata az orbaiszéki művelődésszervezőkkel tartott évértékelőt, illetve frissítette fel kapcsolati hálóját. A szakmai találkozón részt vettek kovásznai, kommandói, szörcsei, tamásfalvi, zágoni, papolci és csomakőrösi kulturális szakemberek.

Hirdetés
Hirdetés

Negatívumként említették az elmúlt két évi szigorításokat, amelynek hatására nemcsak fontos színjátszó próbák maradtak el, de kórusok is bomlottak fel. Nehéznek bizonyul a kultúrafogyasztók visszacsalogatása a járványhelyzet előtti körforgásba, de minden településen törekednek erre. Színes programokkal segítenek az ifjúsági szervezetek is: a kovásznai Fikosz hagyományos Kultűr programjával csalogatja a fiatalokat, de megrendezik a Fikosz-kupát is. Kommandón filmvetítésekkel próbálják bevonni az ifjúságot a közösségi életbe, Szörcsén pingpong-estek és filmvetítések is vannak.

Székelytamásfalván és Szörcsén a hagyományőrzésre is hangsúlyt fektetnek, itt minden húsvétkor felelevenítik a húsvéti szánozás szokását, amely a térségben egyedül­álló. Pozitív példákban nincs hiány, hiszen Kovásznán a Diákszínpad idén ünnepli 50. születésnapját, amely alkalomból rangos eseményre készülnek, Zágonban fúvószenekar és mazsorettcsoport is működik, Szörcsén táborokat, családi napokat szerveznek, de a gyerekeknek lehetőségük adódik szavaló-, mesemondó- és népdalversenyen is megmutatkozniuk.

Akárcsak az előző kistérségi találkozókon, itt is megfogalmazódott, hogy szükség van az együttműködésre, a meggyengült kulturális élet újraélesztéséhez pedig a művelődési központ segítséget nyújt.

Ráduly Kinga, KMMK-sajtóiroda

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük