Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Katona Tamás imádja az életét

Pár éve még csak egy kollégiumi szobában zenélt, mára azonban rengetegen ismerik, Erdélyben és külföldön egyaránt. A kézdivásárhelyi Katona Tamással legutóbb egy éve beszélgettünk, így kíváncsian vártuk az újdonságokat. Dobosunk az elmúlt időszakban a Weiner Leó Szakközépiskolában tanított, és persze folyamatosan agyalt zenekaruk, a yesyes dolgain.

Hirdetés
Hirdetés

– Mi történt veled az elmúlt évben?

– Igyekeztem a helyzetből a legtöbbet kihozni. Sokat gyakoroltam, tanítottam a Weiner Leó Szakközépiskolában, dolgoztam a Művészetek Völgye Fesztiválnak és a Budapest StartupSafari-nak, és közben folyamatosan agyaltunk a yesyes-szel új dalokról, fellépésekről, munkáról.

– A kialakult helyzet miatt nem lehetett koncerteket szervezni, tartani. Most a lazításokat követően mire készültök?

– Nagyon várjuk, hogy végre újra játszhassunk! Lássuk a közönségünket, de már az is új élményt fog nyújtani ennyi idő után, ha színpadra állhatunk. Mindenképp, ahogy lehetőség adódik, megyünk és bulizunk.

– Erdélyben is felléptek?

– Ezt sajnos még nem tudom, mert jelenleg is elég kiszámíthatatlan a helyzet, de nagyon szeretnénk, hiszen imádunk az itteni közönségnek zenélni.

– Zenekaroddal új dalt adtatok ki Most még fáj címmel. Mi a háttere?

– A dal a hitről szól, és a karantén alatt fejeztük be, úgyhogy picit ezt az érzést foglalja magába. Muszáj a nehéz időszakokban is hinni valamiben vagy valakiben, ami, aki átsegít ilyenkor.

– Milyen hatással volt rád az utóbbi időszak, például hogyan befolyásolta a kreativitásodat?

– Igyekeztem sokat gyakorolni, de nehéz volt, mert nem mindig találtam elég motivációt.

– Milyen terveid vannak a jövőre nézve? Miben szeretnél fejlődni?

– Mindenképp nagyon sokat szeretnék foglalkozni a zenekarunkkal, és az adott lehetőségekből kihozni a legtöbbet, ha már lehet. Imádom az életet, és nagyon hálás vagyok mindenért, de szeretném folyamatosan fejleszteni magam minden területen.

A yesyes 2015 őszén alapított, elektronikus pop stílust képviselő magyar zenekar, a duó tagjai a kézdivásárhelyi dobos, Katona Tamás és a budapesti énekes-harmonikás Szabó Ádám, akik az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi előválogatójaként működő tévéműsor 2018-as kiadásában a döntőig jutottak el.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük