Felhívás!

Kassák Lajos-jazzest

Kassák Lajos-jazzest Kultúra

Ma 19 órától a Vigadó dísztermében négy zenész – Harcsa Veronika (ének), Márkos Albert (cselló), Pándi Balázs (dob), Benkő Róbert (nagybőgő) – és Keszég László színművész Kassák Lajos válogatott verseiből készült előadása tekinthető meg.

Az előadás zenéje hűen követi a szabad versről ismert költő műveinek attitűdjét. A megzenésítések között találunk melodikus, dalszerűen szerkesztett struktúrákat, a verseket követő szabad improvizációkat és konceptuális, avantgárd dalokat. A projekt különlegessége, hogy Keszég László színművész mellett minden zenész is szólaltat meg verset, ezzel a személyesség, a versek megélése kerül a középpontba.

Harcsa Veronika nem először zenésít meg verseket, 2011-es Lámpafény című albumán is szerepelt egy Kassák-feldolgozás, és a projekt ötletgazdájaként a versek zömét ő válogatta. Márkos Albert színházi és filmes zeneszerzőként is ismert, az esten számos megzenésítés hozzá fűződik. Pándi Balázs és Benkő Róbert a magyar free jazz meghatározó alakjai. A zenekar összeállítása eklektikus, az általuk megszólaltatott zene illik Kassák feszültséggel teli, ellentmondásos személyiségéhez és a versek sokszínűségéhez, a bennük rejlő érzelmességhez és keménységhez.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.