Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Karantén-kihívás

A Los Angeles-i J. Paul Getty Múzeum egy igazán találó kihívást indított el a múlt hónapban. A Getty Museum challenge nem csak azoknak kínált tökéletes szórakozást, akik szeretik a képzőművészetet. A feladat az volt, hogy a benevezők rekonstruáljanak híres műalkotásokat a rendelkezésükre álló eszközökkel. Ez a kézdivásárhelyi Petőfi Sándor Gimnázium VI. B osztályos tanulóinak képzelőeerejét is megmozgatta, és QuatanTEEN Art néven a következőket alkották:

Neagu Partrik (Franz Kruger: Equestrian portrait of Alexander I.)

Szász Eliza (Nicolae Grigorescu: Portret de fată)

Varga Máté (Joseph Wright of Derby: Romeo and Juliet)

Bartos Kincső (Rogier van der Wyden: Portrait of a Lady)

András Borbála (Grant Wood: Amerikai gotika)

Rancz-Gyárfás Gergő

Szász Timea (Consantin Daniel Rosenthal: România revoluționară)

Gál Dorottya (Serge Marshennikov: Portrait)

Varga Máté (Száva Sándor: Olvasó zsidó fiú)

Barta Norbert (Henry Raeburn: Fiú és a nyúl)

Varga Máté a következőképpen számol be a kihívás elfogadásáról:

– Mikor megláttam a kihívást érdekesnek találtam mivel a testvérem Shakespeare Romeó és Júlia drámáját tanulták, így jött az ötlet, hogy a Tomb scene című festményt modernizáljuk. Egyszerű a festmény, így nem volt különösebb nehézségünk vele. A Zsidó fiús képpel szerettem volna egyedül lenni, így végiggondolva, hogy mi van otthon, a képek keresgélése közben rábukkantam erre. Ez a kép egyszerűnek tűnt, és könnyen találtam hozzá kellékeket is.

Interneten keresgéltem olyan festmény után, amelyik egy picit hasonít is rám. Mivel nagyon szeretem a szebeni szalámit, ezáltal tettem tiszteletemet neki, zászló helyett szalámit fogtam a kezembe, a másik kezembe meg egy nagy kést. Így született meg a kép – mondja Szász Timea

Barta Norbert:

– Ezt a kihívást nagyon kreatívnak tartom, mert az otthon levő eszközökből kell megpróbálod leutánozni a kiválasztott képet. Megmozgatta a gondolkodásomat, kreativitásomat. A képet az szerint választottam, hogy mim van hozzá, hogy minél pontosabban tudjam leutánozni.

Szőcs Réka angoltanárnő

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük