Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Karácsonyi koncertre készül a Bujka

Karácsonyi koncertre készül a Bujka Kultúra

A Bujka énekegyüttes 2018 januárjában alakult Erdővidéken. A vezetője Egyed Ágnes pedagógus, tagjai: Szőcs Ottília pedagógus, Cristian Blanka pedagógus, Dombi Réka jogász, Lakatos Csilla néprajz-muzeológus, Gazdag Álmos könyvelő és Cséki Péter vállalkozó.

Hirdetés
Hirdetés

Az együttes célja a magyar népi kultúrán belül az autentikus népdalok felkutatása, ápolása és továbbadása. Az együttes hitvallása a következő: „a népdal olyan, mint a bujka, hordani kell, viselni, és büszkén megmutatni másoknak, hogy ők is gyönyörködhessenek benne”. A népdalokban átörökített kulturális tudás határozza meg leginkább a műfajban az együttest.

A Bujka Énekegyüttes sikeresen pályázott a Carpe Diem Egyesület nevében a Barót Városi Tanácshoz. A pályázat által az együttes 5000 lejt nyert, amelyet szakmai fejlődésükre fordítottak, a népi éneklés módját, mikéntjét tanulták Kászoniné Fejős Gabriella népi énekes segítségével. Emellett december 26-án karácsonyi koncertet is adnak is az udvarhelyi Huzavona népi zenekar kíséretében. A járványügyi szigorításokra való tekintettel ezt online térben is megnézhetik majd az érdeklődők.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük