Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kaptár dokumentumfilm-szemle

Kaptár dokumentumfilm-szemle Kultúra

Idén, sok más rendezvényhez hasonlóan, virtuális térbe költözött a második kiadásához érkezett Kaptár dokumentumfilm-szemle is.

Hirdetés
Hirdetés

A Kovászna Megyei Művelődési Központ által szervezett mustrára 16, Romániában készült alkotást neveztek be, amelyeket az intézmény, valamint a Székelyföld Napok Facebook oldalán mutattak be az érdeklődőknek, illetve a sepsiszentgyörgyi Művész mozi is műsorára tűzte azokat.

A fesztiválra benevezett versenyfilmeket Buglya Sándor, Balázs Béla-díjas filmrendező, a Magyar Művészeti Akadémia film- és fotóművészeti tagozatának vezetője és Péterffy András, Balázs Béla-díjas filmrendező, a Dunatáj Alapítvány elnöke értékelték a virtuális térben.

Első díjat nyert Bajna György és Zsigmond Attila, A Fili karnagya című filmje, második helyezést ért el Simó Ibolya két alkotása: Tomi, Ervin és az iskola, valamint a Falu fessön. A harmadik díjat Nagy Viktor Oszkár Tündérország (Ferenc útja) című filmje kapta, az MVM Energy Románia és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának különdíjával pedig Daczó Katalin és Daczó Dénes A völgy hangja című alkotását jutalmazták.

Szervezők: Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ.

Társszervezők: MVM Energy Románia, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa és a Communitas Alapítvány.

(KMMK-közlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük