Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kaptár 2020

A Kovászna Megyei Művelődési Központ a Hargita Megyei Kulturális Központtal és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközponttal partnerségben október 9–18. között második alkalommal szervezi meg a Kaptár dokumentumfilm-szemlét.

A szemle célja, hogy az alkotásokat minél szélesebb körben megismerjék, valamint, hogy egy alternatív mozgóképes kultúrát kínáljanak a székelyföldi embereknek – írják a szervezők. Idén Hargita, Kovászna és Maros megye kisebb-nagyobb közösségei újra láthatják a legfrissebb munkákat. Fontos cél, hogy a Kaptár dokumentumfilm-szemle keretében olyan helyekre jussanak el a beérkezett alkotások, ahová kevésbé érnek el a hazai filmfesztiválok, mozik.

Hirdetés
Hirdetés

Az idei szemlét versennyel és díjátadóval egybekötött szakmai előadással bővítik, amelynek időpontja 2020. október 17. A Kaptár dokumentumfilm-szemlére bárki pályázhat, amennyiben a pályázati kiírásban foglalt feltételeknek megfelel. A szemlére való jelentkezés csak egyéni úton lehetséges, tartalmi megkötés nincs.

Minden pályázó legfeljebb három, 2010 után, Romániában készült munkával pályázhat, a legkisebb időtartamú film, ami küldhető: 15 perc. Leghosszabb időtartam: 100 perc.

Az alkotásokat az adatlappal, legkésőbb 2020. augusztus 16-ig várják a cultcovasna@gmail.com e-mail-címre, óriásfájl-küldővel (myairbridge.com, wetransfer.com). Nevezni kizárólag webes felületen, az online űrlapon keresztül lehetséges: https://forms.gle/zfTXnMEEWaSBtXYh8. Korábban már nevezett filmet nem lehet újranevezni.

A Kaptár dokumentumfilm-szemlének nincs nevezési díja. A szakmai zsűri tagjai Buglya Sándor (Balázs Béla-díjas rendező, MMA Film- és Fotóművészeti Tagozat vezetője, Péterffy András (Balázs Béla-díjas rendező, a Dunatáj Alapítvány elnöke). Díjak: I. díj – 3000 lej, II. díj – 2000 lej, III. díj – 1000 lej; Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa 2000 lej értékű különdíjat ajánl fel. A nyertes dokumentumfilmeket a fesztivál lejárta után a Román Televízió magyar adása lehetőség szerint műsorra tűzi.

(KMMK-közlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük