Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kalotaszegi swingre fel!

Kalotaszegi swingre fel! Kultúra

Vasárnap, azaz szeptember 18-án 19 órától a sepsiszentgyörgyi Szimplában koncertezik a Koszika & The HotShots együttes.

Hirdetés
Hirdetés

A Koszika & The HotShots felvillanyozóan eklektikus hangzású, sokszínű muzsikája színes folt az erdélyi zenei palettán. Muzsikájukra az erőteljes élőzenei hangzás jellemző, amely elszállósan reggae-s, mocskosan funky és simulékonyan jazzy is tud lenni. Repertoárjukban saját dalaik vonala mellett földrajzilag távol eső népek zenéinek elemeit összetársító, egy kultúrákon átívelő, egyesítő jellegű, népzenékből táplálkozó muzsikát is létrehozó vonal is hangsúlyosan képviselteti magát. Koncertjükön tehát azt is kiderül, hogyan szól egy székely népdal brazíliai ruhába öltöztetve, vagy egy kalotaszegi swing.

A zenei kollektíva – ahogy szeretik nevezni a zenekart – több díjban részesült, minden fontosabb romániai fesztiválon megfordult, de Magyarország, Franciaország, Brüsszel is találkozhatott már a muzsikájukkal. Tagjai képzett zenészek, klasszikus- és jazz-edukációval rendelkeznek, ezért könnyedén és játékosan váltakoztatják a stílusokat és műfajokat.

2021-ben Erdélyi szimfonikus mesék név alatt egy szimfonikus folk-pop nagykoncertet mutattak be a nagyközönségnek, amely azóta több romániai város állami filharmóniájával megszólalt, és amelyet a Romániai Nemzeti Kulturális Alap is támogatott.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük