Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jótékonykodó motorosok

Jótékonykodó motorosok Kultúra

Hatodik alkalommal szervezik meg idén Szentegyházán a Székelyföldi Jótékonysági Motorostalálkozót és Rockfesztivált. A Székely Motoros Összefogást (SZMÖ) – a marosvásárhelyi Auld Cut M.C., a kézdivásárhelyi Flagellum Dei M.C., a székelyudvarhelyi Independent Eagles M.C., a kászoni KMB Motors M.C. és a csíkszeredai Rebel Wolves M.C. – tartják a Szentegyháza Gyöngye termálfürdő területén.

A SZMÖ Fesztivál néven is ismert rendezvényen két színpadon 11 zenekar szórakoztatja majd a rockzene, illetve a motorok kedvelőit. Csütörtökön, a fesztivál nyitónapján a nagyszínpadon a Zanzibár, az Akela és az Illusion of Control lép fel, a kisszínpadon a kolozsvári Metalon zenekar csap a húrok közé. Pénteken a Holligans, a Rudan Joe & Kalapács és az Akusztika, majd a Terra Siculorum zenél a nagyszínpadon, illetve a Full Screen lép a kisszínpadra. Végül szombaton az AB/CD, a Road, az Attila Fiai Társulat, illetve a Crisis Band koncertjei zárják a fesztivált. Napközben a kézdivásárhelyi The Crazy Plumbers utcazenével szórakoztatja majd az eseményre kilátogatókat.
Pénteken motorosfelvonulás lesz, amely két helyszínről indul: Csíkszeredából a Szabadság („taps”) térről, Székelyudvarhelyről pedig a Jézus szíve kápolna melletti parkolóból. Mindkét városból 17 órakor kelnek útra a motorosok, majd a szentegyházi strandhoz vezető mellékút előtt találkoznak, és közösen hajtanak be a fesztivál területére.
Szombaton különböző poénos vetélkedők, motorszépségverseny, építettmotor- és autókiállítás várja az érdeklődőket. A gyerekeket sem kell otthon hagyniuk a szülőknek, hiszen számukra gyereksarkot rendeznek be, ahol nekik szóló tevékenységekkel készülnek, illetve motorozni is elviszik őket. Az előző évekhez hasonlóan, idén is egy motorkerékpárt sorsolnak ki tombolahúzás keretében, idén egy 2001-es kiadású Suzuki GSX-R 600-at vihet haza a legszerencsésebb tombolavásárló.
Hagyománnyá vált, hogy a szervezők minden évben jótékony célra ajánljanak fel egy bizonyos összeget a fesztivál bevételéből. Ennek jegyében idén is egy rászoruló magánszemélyt vagy személyeket fognak segíteni. Korábban többek között a Böjte Csaba által létrehozott alapítvány tusnádfürdői árvaházát, a szentegyházi Szent Gellért Alapítványt, illetve több beteg gyereket támogattak. A támogatások összege meghaladja az ötvenezer lejt.
A rendezvény kézdivásárhelyi szervezője, Rancz Dezső (Szityu) érdeklődésünkre kiemelte, nem csak motorosoknak szól a rendezvény, mindenki számára nyitott, aki szórakozni szeretne. Mivel a Flagellum Dei tevékenyen részt vesz a fesztivál előkészítésében, és ezért már pár nappal korábban a helyszínen tartózkodnak, így nincs lehetőségük közösen indulást szervezni Kézdivásárhelyről, de a helyi motorosok együtt szoktak útra kelni. Az idei karitatív tevékenység kapcsán még nem született döntés. „Jelenleg még nem tudjuk, idén kit fogunk támogatni, ezt az öt klub közösen dönti el, van egy kézdivásárhelyi jelöltünk is” – tette hozzá.

Farkas Áron

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük