Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jön a kolbászparádé!

Jön a kolbászparádé! Kultúra

Kovászna Megye Tanácsa, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület, a Kovászna Megyei Kis- és Középvállalkozók Szövetsége (ASIMCOV), valamint a Sepsiszentgyörgyi Vendéglátó-ipari Egységek Szövetsége (SVESZ) október 27–29. között szervezi meg Sepsiszentgyörgy főterén a XV. Háromszéki Kolbászparádé és Káposztafesztivált.

A háromszéki kolbászparádét a békéscsabai fesztivál mintájára 2003-ban indították el, és ma már Erdély-szerte a legrangosabb gasztronómiai rendezvények közé sorolható. A 14 év kitartó munkája során a szervezők felkarolták a helyi értékeket. A káposztafesztivál viszonylag újabb, 5 évvel ezelőtt kezdeményezték, és mára a kolbászparádé méltó társa lett.

A szervezők a rendezvényre önkormányzatok, cégek, civil szervezetek, magánszemélyek és határon túli csapatok jelentkezését várják október 20-ig. A 28-i kolbászparádéra 450 lej, a 29-i káposztafesztiválra pedig 100 lej a benevezési díj. Azon csapatok, amelyek mindkét versenyre jelentkeznek, 500 lejes díjat fizetnek ki. A www.kolbaszparade.ro honlapon található jelentkezési lapot kell kitölteni és elküldeni a kolbaszparade2017@gmail.com címre. A 4 tagú csapatok számára a szervezők biztosítják a hús alapanyagot és a versenyen való részvételhez szükséges kellékeket

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük