Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jó lesz erdei iskolába menni

Jó lesz erdei iskolába menni Kultúra

Megkezdődött a Vadon Egyesület által gondozásba vett, már erdei iskolaként felavatott sugásfürdői létesítmény (volt Phoenix panzió) modernizálása, illetve a legsürgősebb munkaként a fűtésrendszer felújítása, aminek végeztével november végén már elkezdhető lesz a tényleges munka, a gyermekek oktatása.

Hirdetés
Hirdetés

Erre készülve a Vadon Egyesület a Bethlen Gábor Alapnál megnyert 700 ezer forintos pályázati összegből szemléltető eszközöket (pl. sztereomikroszkópot), technikai felszerelést (laptopot, nyomtatót, televíziót, vetítővásznat, laminálógépet) szerez be ez év végéig, illetve a korábban megvásárolt kellékeket is itt hasznosítják, többek közt egy performáns csillagvizsgáló készüléket, illetve az éppen véget ért budapesti vadászati világkiállításon bevetett három vetítőből kettő szintén ide kerül.

Hétfői sajtótájékoztatóján Demeter János, a Vadon Egyesület igazgatója elmondta azt is, amennyiben a járványhelyzet megengedi, október 29-én megtartják a Transnatura természetfotó verseny díjátadóját és kiállításmegnyitóját. A versenyre általában több száz kép érkezik több kontinensről (tavaly 20 országból neveztek be), a fődíj 1000 euró, illetve a két kategóriában az I-III. helyezettek 600-400-200 eurós pénzjutalmat nyerhetnek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük