Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jó évet zárt a sepsiszentgyörgyi Művész Mozi

Jó évet zárt a sepsiszentgyörgyi Művész Mozi Kultúra

A lehetőségekhez mérten, illetve 2020-hoz képest jó évet zárt a sepsiszentgyörgyi Művész Mozi 2021-ben. Voltak magyar, román, dán, francia és lengyel filmnapok, Európai Art Mozi Napja, de tavaly került sor az EVA Filmmakers Fest – női rendezők filmfesztiváljára is országos premierként, ahol több alkotóval is lehetett találkozni és beszélgetni.

Hirdetés
Hirdetés

Júliusban és augusztusban szabadtéri vetítésre ülhettek be a nézők az ’56-os Emlékparkban hetente egy alkalommal. Ugyanakkor különvetítésekre is sor került óvodások, iskolások, céges csoportok, táborozók, sportolók és szülinapot ünneplők számára, amelyeken összesen több mint kétezer néző vett részt.

Bár a nézőszámot nemcsak az 50 és 30 százalékra korlátozott elfoglalható helyek száma, a közel másfél hónapos kényszerszünet, de a zöldigazolvány bevezetése is jócskán megtizedelte, az 1626 vetítésen összesen 20.880 néző vett részt. A 202 vetített film közül a nézettségi adatok alapján a legnagyobb kedvencek a következők voltak: Lassie hazatér (1270 néző), Halálos iramban 9. (1243) és a Nagypapa hadművelet (924). Az animációk közül a Luca (1211 néző), a Lelki ismeretek (831) és a Trollok a világ körül (788) voltak a tavalyi év kedvencei.

A 2022-es év is legalább ennyire mozgalmasnak ígérkezik, már az első hónapban három nagyobb eseménnyel készülnek a filmszínház munkatársai. Január 14–16. között román filmnapokra, majd január 21–27. között magyar filmnapokra kerül sor. Január 28–30. között újranyitásának ötödik születésnapját tematikus összeállítással ünnepli a Művész Mozi.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük