Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jó év volt 2018

A sepsiszentgyörgyi Művész Mozi kétéves korára bejáratódott, beíródott a köztudatba. Persze, ebben részük volt a különböző filmcsemegéknek, közönségtalálkozóknak is. Lázár-Prezsmer Endre művelődésszervezővel, a mozi programfelelősével beszélgettünk.

Vakációban a gyermekfilmek teltházzal mentek, a Grincs vetítésére minden jegy elfogyott, és folyamatos a foglalás a továbbiakra is. Ennek az időszaknak a 40–50%-os kihasználtsága az eddig elért maximuma az alig kétéves intézménynek.

Mivel a mozi bekerült az Europe Cinemas hálózatba, több európai film lesz a műsorán (vállalása szerint az összkínálat legalább 22%-a). Közelebbről román és a magyar filmnapok következnek, mindkettő a kultúra nemzeti napjai köré szerveződve. Már ma megkezdődnek a román filmnapok, amelyre egészen friss, ősszel bemutatott filmeket tűztek műsorra (lásd dőlt betűvel, a cikk végén).

Hirdetés
Hirdetés

A magyar kultúra napját (jan. 22.) szintén egy feltehetően nagy sikerű filmdömpingbe ágyazzák – a múlt januári kiadás fogadtatása feljogosít ezt remélni. Újra megnézhetik a látogatók az októberi Filmtettfeszten csak egyszer bemutatott alkotásokat, de újakat is beszúrt a programba Lázár Endre: a zenés Pappa piát, a Vándorszínészeket, Szász János felnőtteknek szóló drámáját (A hentes, a kurva és a félszemű) és az Állampolgárt. Még folynak a tárgyalások a továbbiakról, ezért teljesen biztosra nem mondható, de remélhetőleg sikerül olyan nagy sikerű produkciókat is műsorra tűzni, mint a BÚÉK (a Teljesen idegenek olasz film magyar remake-je), amelyet Magyarországon 160 ezren nézték meg decemberben, vagy az Egy nap, illetve olyan csemegék is lesznek, mint a Nyitva erotikus komédia vagy a felnőtt animációs film, a Ruben Brandt. Az viszont már bizonyos, hogy márciusban bemutatják a Napszálltát, májusban pedig francia filmfesztivál kecsegtet, több alkotó személyes jelenlétével megpecsételve.

 Pénteken: 16.30 Űrdongó (am. sci-fi, 3D, magy. szink.); 16.45 Ralph lezúzza a netet (am. animációs kalandfilm, 3D); 18.45 Álommeló (am. vígjáték, magy. szink.); 19.00 Alice T. (rom. filmdráma); 20.45 The Upside (am. vígjáték); 21.00 Csókold meg, te! (rom. vígjáték).
Szombaton: 11.00 A Grincs (am. animációs film, 3D, magy. szink.); 11.00 Hókirálynő – Tükörország (am. animációs film, 3D, rom. szink.); 16.30 A karácsony mentőakció (fr.– bel. családi vígjáték, magy. szink.); 16.45 Pókember – Irány a pókverzum (am. animációs film, 3D); 18.15 Bohém rapszódia (ang.–am. zenés életrajzi film); 19.00 Ítélethirdetés (rom. dráma); 20.45 Aquaman (am.-ausztrál akciófilm); 20.45 Ragadozó városok (új-zél.–am. sci-fi, 3D, magy. szink.).
Vasárnap: 11.00 A Grincs (magy. szink.); 11.00 Ralph lezúzza a netet (rom. szink.); 16.30 Mary Poppins visszatér (am. családi film); 16.30 Holmes és Watson (am. krimi); 18.15 Csillag születik (am. zenés filmdráma); 19.00 Szerelem 1. kutya (rom. filmdráma); 20.45 Űrdongó (magy. szink.); 21.00 Egy rendes ember (rom. filmdráma).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük