Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jelvénygyűjtők találkoztak

Jelvénygyűjtők találkoztak Kultúra

Hétvégén a Félixfürdőn megrendezett 43. országos jelvénykiállításon és a 10. országos jelvénygyűjtői kongresszuson vettek részt Háromszék jelvénygyűjtői.

Sepsiszentgyörgyről Botos Ferenc és Höncz László József, Kézdivásárhelyről Rancz Gyula, Beke Lenke, Beke Ernő, valamint Beke Tímea Anett képviselte Kovászna megyét. Az esemény rangját igazolja, hogy 220 pannón több mint 15 ezer jelvényt állítottak ki, és az ország minden részéről 121 jelvénygyűjtő kapcsolódott be.
A versenykiállítás idei témáját a turizmus képezte, erre 24-en neveztek be, Kovászna megyéből négyen, és mindannyian érmekkel, diplomákkal tértek haza. Többek között Ștefan Dina, a bukaresti Mihail Eminescu Éremgyűjtők Klubjának elnöke Beke Tímea Anettnek adományozta a fiatal gyűjtőknek alapított Havasi Gyopár díjrendszer 2. helyezését.
Az országos jelvénygyűjtői értekezleten tisztújítást is tartottak, a gyűlés résztvevői újabb négy évre szavaztak bizalmat elnöküknek, Kelemen Tibor ny. tanárnak, akárcsak az erdélyi alelnöknek, Beke Ernőnek, valamint elhangzott, a jövő évi országos jelvénykiállítást Bukarestben tartják.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük