Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jelmezben vonulnak

Több száz kis színjátszó vesz részt a tízéves Székelyföldi Legendárium karneválján, június elején. A rendezvényen a háromszéki iskolák is szép számmal képviseltetik magukat.

Színes monda- és legenda-felhozatallal várja a látogatókat a Legendárium Karnevál, amelyet a tízéves Székelyföldi Legendárium csapata szervez június 2-án Székelyudvarhelyen, a Székelytámadt várban. A rendezvényre Székelyföldről és a határon túlról mintegy 450 színjátszó gyereket, 25 településről 27 csapatot várnak – tájékoztattak a szervezők. Főként Udvarhely-, Csík-, Maros- és Háromszék általános iskolás diákjai lépnek fel, de a vajdasági Csantavérről és a kárpátaljai Gátról is érkeznek csoportok. A színjátszó találkozó legügyesebb csapatainak jutalma a tavalyihoz hasonlóan egy budapesti kirándulás lesz. Háromszékről a sepsiszentgyörgyi Gödri Ferenc Általános Iskola csoportja mellett a kovásznai, felsőcsernátoni, kézdimartonfalvi, székelyszáldobosi és kézdiszentléleki kisiskolások is fellépnek.
A rendezvénynek más háromszéki vonatkozása is van, ugyanis a sepsiszentgyörgyi Evilági együttes koncertjét kísérhetik figyelemmel a résztvevők. A szervezők több interaktív programmal is készülnek a kicsik szórakoztatására: lesz arcfestés, címerrajzolás, illetve meg lehet csodálni az Arany Griff Rend középkori harci sátrát, ki lehet próbálni a különféle hadi és büntetőeszközök rekonstrukcióit, és harcossá válhat bárki, aki kipróbálja a Hunyadiak fegyvereit, harci öltözetét.
A karnevál egyik fénypontja a délután hat órakor kezdődő jelmezes felvonulás lesz, amely során a meghívottak zenés kísérettel járják körbe Székelyudvarhely központját.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük