Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Játszva tanulhatnak

Játszva tanulhatnak Kultúra

Mátyás királyt idézik meg a SIC Feszt Családi napján Sugásfürdőn, augusztus 11-én, szombaton 10–18 óra között. A szervezők idén is tartalmas programokkal várják a kicsiket és nagyokat.

Ebben az évben a rendezvény Mátyás királlyá választásának 560. évfordulója előtt tiszteleg, ennek keretében 40 foglalkozás várja a háromszéki családokat, ahol a gyerekek játszva tanulhatnak a magyar történelemről, a hagyományos foglalkozások által kalandozhatnak az igazságos világában.
– Az esemény célja ebben az évben is a család mint kötelék népszerűsítése, valamint minőségi idő eltöltése családias légkörben a szülők és gyerekek számára szánt színes, változatos, kreatív tanulással és szórakozással egybekötött programokkal – mondta el Grüman Éva főszervező. – Rendszeresen egy központi téma köré szervezzük a programokat, sok érdekes meglepetéssel, amelyre idén Mátyás király és történetei kiváló választásnak bizonyulnak, hiszen ezek által egy kisebb meseországot varázsolunk a gyerekeknek, akik a különböző próbatételek, foglalkozások révén „lovagi erényeket” gyűjthetnek. Ajánlott a teljes rendezvény alatti részvétel, ugyanis a legtöbb erény birtokosai a lovagi torna végén egy lovaggá ütési ceremónián vehetnek részt, amelyet zenés mulatsággal zárunk. Ezen kívül minden gyerek elkészítheti a saját pajzsát, amelyre gyűjti a jutalompontjait.

A családi nap programja:
10.00 #ihajcsuhaj futás a SIC Fesztre. Indulás Sepsiszentgyörgy központjából
10.00 Családi nap megnyitó (Családi nap színpad)
10.15 Hunyadi-akadémia: Mátyás-kiállítás megnyitó (Előadósátor)
10.30 Mese Csavar-Mátis Katalinnal (Családi nap színpad)
11.00 Mesesátor Csavar-Mátis Katalinnal
11.00 – 18.00 Lovagi torna és erények gyűjtése (Családi nap udvar)
11.00 – 18.00 Pónilovaglás (Családi nap udvar)
11.00 Tarczali Mária gyermekgyógyász tanácsai (Előadósátor). Beszélgetőtárs: Grüman Éva főszervező
11.45 Népmese és népdal: Földes Levente, Gondos Noémi (Családi nap színpad)
12.00–14.00 Reneszánsz kori interaktív foglalkozások: íjászat, hajítófegyverek, dárda, korabeli frizura készítése, táncok (Családi nap udvar)
13.00 Nem magánügy! – a családon belüli erőszakról (Előadósátor): Hegedűs Csilla, az RMDSZ Nőszervezetének ügyvezető elnöke, Bálint Olga, a Szentkereszty Stefanie Egyesület vezetője és Dobolyi Tünde ügyvéd, beszélgetőtársuk: Ájgel Ágnes, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének elnöke
13.00 Halvirág Bábszínház: Világszép nádszál (Családi nap színpad)
15.00 Nőként, orvosként, önkéntesként, politikusként a világban (Előadósátor): dr. Turóczi Ildikó önkéntes orvos, Benkő Erika parlamenti képviselő, beszélgetőtársuk Gáspár Csilla, az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezetének tagja
15.00 Tombolahúzás (Családi nap színpad)
15.30–17.00 Mátyás korabeli harci bemutató – fegyverek forgatása, kardtechnikák bemutatása párban, lándzsás hadrend, párviadal, hajító fegyverek, íjászat – és lovaggá ütés (Családi nap udvar)
17.00 Mátyás-korabeli táncok: interaktív bemutató és táncház (Családi nap színpad)
A Családi napra szóló jegy a 12 év alatti gyerekeknek ingyenes, a családi jegy egy felnőtt és egy gyerek részére 10 lej, két felnőtt és két gyerek számára pedig 20 lej. A jegyek a helyszínen vásárolhatók meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük