Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„Itthon érzem magam”

„Itthon érzem magam” Kultúra

Pénteken a kézdivásárhelyi Vigadó dísztermében nyitották meg Ábrahám Jakab Brassóban élő grafikus egyéni tárlatát, mely szeptember 6-ig látogatható.

Miután Kovács Hunor, a brassói Transilvania Egyetem első éves zongora szakos hallgatója előadásával megadta az alaphangot, Lung László Zsolt intézményvezető köszöntötte a művészetkedvelő közönséget és a vasárnap véget ért, tizedik bálványosi Art Camp művésztábor résztvevőit. A tárlatot méltató dr. Deák Ferenc magyartanár így szólt az alkotóról. „Jellemző rá egy nagyvonalú állásfoglalás, amit a történések fölötti létezés, a konfliktusokon túlmutató drámai alaphelyzet, a véletlenszerű mögötti misztikus elrendelés megragadásával ismerhetünk fel.”

Hirdetés
Hirdetés

A művész, miután hangsúlyozta, itthon érzi magát a céhes városban, egy édesapjához kötődő gyerekkori emlékét osztotta meg a hallgatósággal. „Anyám torjai, apám pedig lázárfalvi. Apám, amikor bricsesznadrágnak valót vett, mindig úgy csinált, hogy nekem is kijöjjön egy nadrág. Egyik alkalommal, amikor meglátogattuk egyik Kézdivásárhelyen élő nagynénémet, az egyik kirakatban meglátott egy gyereknek való birgerli csizmát, és addig járt a mesterember műhelyébe, míg megszerezte azt nekem, így indultam a vásárhelyi művészeti iskolába.”

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük