Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Itt a Cinematic Bones!

Itt a Cinematic Bones! Kultúra

A Four Bones harsona-kvartett folyamatosan teltházas hangversenyeket ad Európa-szerte, kimagasló rendezvényeken képviseli Magyarországot, de a zenészek Ázsiában is visszatérő vendégnek számítanak. A csapat a Szent György Napok keretében, egy többmegállós erdélyi turné részeként ma 21 órától a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureşanu Színházba várja a közönséget. Az esemény egyik különlegessége, hogy pár perc erejéig a sepsiszentgyörgyi Kocsis István slammer is színpadra lép.

 A Cinematic Bones névre keresztelt produkció több európai városban bemutatkozott már, elsőként Stuttgartban, majd Paderbornban és Brüsszelben aratott nagy sikert. A Four Bones Quartet 2014-ben indította útjára ezen vadonatúj projektjét, amellyel tovább feszegeti a műfaji határokat: a már jól megszokott Four Bones-hangzáshoz a modern elektronika és az ütőhangszerek armadája társult, miközben az elmúlt években újabb zenei irányok színesítették a produkciót. Magyar Pétertől többek között a sepsiszentgyörgyi esemény különlegességeiről is érdeklődtünk.

– A sepsiszentgyörgyi Kocsis István is fellép önökkel. Beavatnának a részletekbe?

– Nagy izgalommal várjuk a találkozást, hiszen ez is egy plusz impulzust ad. Mindig kerestük, keressük az izgalmas lehetőségeket, zenei összeállásokat: itt most minden adott volt, hiszen a produkcióban van egy slam-betét, és baráti összekapcsolásnak köszönhetően (Tordai Saci személyében) megismertük a kiváló megyeszékhelyi slammert, akivel ezúttal első alkalommal lépünk közösen színpadra.

– Tavaly már jártak Sepsiszentgyörgyön. Milyen érzésekkel térnek vissza?

– Várjuk az újabb találkozást, különösképpen azért, mert a Cinematic Bones produkcióval tudunk visszatérni, ami számunkra is nagy öröm. Bízunk benne, hogy a közönségnek is egy különleges élményben lesz része.

– Harsonásként milyen kihívásokkal szembesülnek a különféle stílusok ötvözésekor?

– Mindig más és újabb kihívásokkal találkozunk, de ez tudatos: így tudunk folyamatosan előre haladni, felfedezni új dolgokat, meg rengeteget tanulni. Törekszünk arra, hogy összességében egy harmonikus egész szülessen meg, amely mindenki számára élvezhető.

– Van egyáltalán olyan zenei műfaj, amelyhez nem nyúlnának, amely semmiképpen nem „tűri meg” a harsonát?

– Ezt így nem lehet kijelenteni, mert próbálkozni mindig kell. „Felfedezőutunk” az elmúlt 13 év alatt töretlen volt e tekintetben: megpróbáltunk minden általunk érdekesnek vélt közegbe bevinni, megmutatni ezt a hangszert, a formációt.

A Quartet tagjai: Magyar Péter, Gáspár Olivér, Angyal János, Gyetvai Péter – harsona. Közreműködik: Ferencz László – dobok, Kovács Tamás „Tobzi” – ütőhangszerek, Kocsis István – slam (Sepsiszentgyörgy), Super33 – visual.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük