Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

István, a király székelyföldi nagyprodukció

István, a király székelyföldi nagyprodukció Kultúra

Javában zajlanak az István, a király székelyföldi nagyprodukció egyéni próbái, a szereplők ének- és mozgáspróbákon hangolódnak szerepeikre, és sajátítják el a rockopera jeleneteit, hogy augusztus 20-án a lehető legtökéletesebben adhassák át azokat a nagyközönségnek. A szervezők, egy hónappal az első sajtóbemutató után újabb szereplőket mutattak be, akik nagy izgalommal várják, hogy karakterük bőrébe bújhassanak.

Hirdetés
Hirdetés

Intenzív, egyéni próbafolyamatok zajlanak az István, a király székelyföldi nagyprodukció háza táján, amelyeknek célja a szereplők felkészítése, a szerepek elmélyítése és a közös munka folyamatának megélése. Orza Călin rendező jelenlétében a szereplőknek lehetősége nyílt duettben, zenekari kísérettel elpróbálni jeleneteiket, valamint Cserkész Emese és Szilágyi Herbert Zsolt énekkorrepetítorok, illetve Bordás Attila és Tőkes Csaba Zsolt koreográfusok vezetésével készültek szerepük megformálására. Míg minden szereplő otthon és egyénileg is próbál az alkotóstábbal, addig a havi színésztréning azért nagyon fontos, mert itt ültethetik gyakorlatba az addig próbált dalokat, jeleneteket.

A próbák megkoronázásaként, a szervezők újabb szereplőket mutattak be a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház előadótermében zenekari kíséret mellett: Szabó Enikő színművész, a Csíki Játékszín tagja, Sarolt szerepében; Gergely Elek énekes, a Kolozsvári Magyar Opera tagja, a Tókos zenekar harmonikása Vecellin szerepében; Kis-Lukács Bernadett énekes, előadóművész, a Kolozsvári Magyar Opera tagja Gizella szerepében; Rétyi Zsombor énekes, táncos, a Kolozsvári Magyar Opera tagja Laborc szerepében; Ritziu Ilka Krisztina színész, énekes, táncos, a Bekecs Néptáncszínház tagja Réka szerepében, Páldeák Katinka könnyűzene énekes, a Back in Time zenekar tagja, Fazakas Nóra balett-tanár, a Vámszer Géza Művészeti Népiskola tanára, Szélyes Boróka tanuló, a Márton Áron Főgimnázium végzős diákja és Stekbauer-Hanzi Réka bábszínész-hallgató, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem végzőse Koppány feleség szerepében; Tókos Csongor Attila, a Tókos zenekar prímása, a Kallós Zoltán Népzene Iskola hegedűtanára és Szép Gyula Bálint, a Kolozsvári Magyar Opera hegedűművésze, a Tókos zenekar alapító tagja Regős szerepében.

A előadás a Zikkurat Színpadi Ügynökség és a Melody Kft. engedélyével jön létre. Az előadás szervezője: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház.

(közlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások