Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ismét átadták az önkéntesek díját

Ismét átadták az önkéntesek díját Kultúra

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület minden évben díjazza az egyesület önkéntesei közül a legkiemelkedőbb és a legtöbb órát dolgozót. Az idén az Év önkéntese címet a torjai Márton Fanni Bíborka kapta, aki amellett, hogy a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Közélelmezési és Agroturisztikai mérnök-menedzser szakán tanul, 438 órát töltött az egyesületnél, segítve annak munkáját.

– Miért döntöttél úgy, hogy önkénteskedni kezdesz a Zöld Nap Egyesületnél?

– Hasznosnak és fontosnak találtam a Zöld Nap Egyesület változatos és közösségformáló programjait, amelyeknek én is részese szerettem volna lenni.

– Más országban is szeretnéd kipróbálni magad önkéntesként?

– A jelenlegi terveim szerint nincs kilátásban az, hogy más országban is önkéntességet vállaljak, mert a tanulmányaimat szeretném folytatni, viszont rövid távú nemzetközi ifjúsági cserék keretén belül szívesen bekapcsolódok önkéntességgel kapcsolatos programokba is.

Hirdetés
Hirdetés

– Mi a te feladatod a Zöld Nap Egyesületnél?

– A különböző programok előkészületeinek, öltleteléseinek a segítése, valamint a tevékenységeken való részvétel, ahol mindent megteszünk azért, hogy az adott esemény minél jobban és gördülékenyebben valósuljon meg.

– Milyen tapasztalatokkal, élményekkel lettél gazdagabb az elmúlt időszakban?

– Betekintést nyerhettem és részese lehettem egy nagyon színes, illetve változatos rendezvényszervező közösségnek, ahol számos – részben vagy teljes egészében új – tapasztalatokkal lettem gazdagabb. Ilyen például az, hogy mennyi munka, gyűlés, egyeztetés révén tud megvalósulni egy- vagy akár többnapos tevékenység. Mennyire fontos az, hogy amit teszünk, azt teljes szívvel, odaadóan és segítőkészen tegyük, ezáltal is jobbá formálva a kis közösségünket. A külföldi önkénteseknek köszönhetően pedig tudtam gyakorolni az angolnyelv-tudásomat is. Ugyanakkor, mint minden tevékenység – akár résztvevőként, akár szervezőként – számos élményt, emléket von maga után, ami egyedi, kellemes, emellett a vidám hangulat és együttműködés az, ami mindvégig kíséri az egyesület munkáját.

– Te lettél az év önkéntese. Milyen érzés? Milyen változásokat hozott ez az időszak az életedben?

– Nagyon jó érzés, köszönöm a 438 felejthetetlen órát a Zöld Nap Egyesület csapatának. Ez az időszak az életemben számos kihívást, megpróbáltatást, kitartást, problémamegoldást, kreativitást, időt és energiát hordozott maga után, ami abban segített, hogy egyfajta önfejlesztő folyamaton mentem keresztül, ahol tanulni és fejleszteni tudtam önmagam a különböző helyzetekből adódóan.

– Mit tanácsolsz azoknak, akik szintén szeretnék kipróbálni az önkénteskedést?

– Ezt sosem késő kipróbálni, hiszen mindig gyarapodik az ember valamivel. Én az elmúlt évben a tudatos és egészséges életmód, a sport fontossága és a környezet védelme mellett rengeteg új embert, kultúrát, hagyományt és szokást ismertem meg. Ugyanakkor, ami számomra a legfontosabb, az az, hogy rengeteg kedves, segítőkész, támogató és együttműködő baráttal gazdagodtam.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük