Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Irodalom három keréken

A Tricikli Fesztivál 2021-ben három, irodalom iránt elkötelezett közösségi tér kollaborációjaként indult Szegeden. A rendezvény célja az volt, hogy újragondolják a szerzői estek és a város kulturális erővonalainak berögzött szabályrendszerét is.

2022-től kezdődően három –egymástól országhatárokkal is elválasztott – város családias közösségeiből kinövő mozgó irodalmi fesztivállá változik a Tricikli, a három város egyike pedig – Szeged és Magyarkanizsa mellett – Sepsiszentgyörgy.

A fesztivál a három városban három különböző időpontban kerül megszervezésre. A sepsiszentgyörgyi esemény időpontja: 2022. július 9.

A felolvasások/ráolvasások, beszélgetések, zenés fellépések három helyszínen lesznek egymást követő időpontokban, amelyek között a fesztiválozók kerékpárral közlekedhetnek. Valójában egy közösségi kerékpározás ez irodalommal, piknikhangulattal, zenével fűszerezve. A fesztivál hangulatot többek között egy erre az alkalomra készített tricikli bár fogja biztosítani. Az első helyszín a vocalcycle kerékpáros műhely udvara, ahol egy gyermekbarát foglalkozás lesz, mesékkel, kézműves foglalkozással, kis reggelivel. Innen együtt indul tovább az árkosi Szentkereszty-kastélyhoz, ahol a tudatos szerepvállalás különböző formáiról lesz beszélgetés. A beszélgetések ideje alatt a Csíra Kitchen-nel közösen készül egy vegán bogrács. A délutáni programot egy zenés ráolvasással zárjuk, aztán újra kerékpáros „túra” indul a Szimpla kertbe, ahol a beszélgetések után zenés mulatság vár a résztvevőkre.

A programról és a jegyekkel kapcsolatosan a fesztivál hivatalos Facebook-oldalán (@tiricklifesztival) lehet tájékozódni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük