Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Interkulturális gyermektábor

Interkulturális gyermektábor Kultúra

A Gyulafehérvári Caritas immár harmadik alkalommal szervezett interkulturális gyermektábort Ozsdolán. A július 9–13. között zajló tábornak 80 résztvevője van, témája a különböző népek, nemzetek és országok megismerése.

Az ozsdolai Kun Kocsárd Általános Iskola udvarán, valamint a helyi sportcsarnokban zajló tábort a helyi, 1–4. osztályosok gyerekeknek szervezték meg, és egyaránt vannak hátrányos helyzetű és jó módban élő résztvevői is.
Péter Szabolcs közösségfejlesztő, a Gyulafehérvári Caritas munkatársa érdeklődésünkre elmondta: a tematikus táborban –a foci-vb apropóján – minden kis csoport bemutat egy nemzetet, és arról tanul. „Ügyességi vetélkedők vannak, kiscsoportos tevékenységek, kézműves-foglalkozások, és pénteken, a családi napon a gyerekek a szülőknek is bemutatják, hogy mit tanultak. A rendezvény közös bográcsozással zárul” – részletezte a tudnivalókat a szakember.
Ottjártunkkor a Zöld Nap Egyesület orosz majd spanyol önkéntese tartott előadást a szülőföldjéről, a gyerekek mindkét előadást nagy érdeklődéssel figyelték.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük