India – amilyennek láttam

Tegnap a Vigadó Galériában megnyílt Moldován Zsolt festőművész egyéni tárlata, majd a díszteremben Dancs Árpád könyvét mutatták be.

Lung László Zsolt intézményvezető köszöntője után Bács Béla méltatta a csíkszeredai festőművészt és India – amilyennek láttam című kiállítását. „Moldován Zsolt rendhagyó úti beszámolóra hívja a tárlatlátogatókat az indiai embe­re­ket, illetve élethelyzeteket ábrázoló alkotásaival”, hangzott el. Hozzátette, a művész fényképezőgéppel a kezében járta be a félszigetet, majd a fotográfiákból kiindulva, a festészet nyelvén meséli el impresszióit az olajképeken.
A díszteremben összegyűlteket Lázár-Prezsmer Endre, a megyeszékhelyi Művész Mozi programfelelőse köszöntötte házigazdaként Dancs Árpád Mozimániáim című könyvének (képünk) filmplakát-kiállítással egybekötött bemutatóján. A filmrendezőnek készült, majd a sikertelen felvételi után zenei pályát választó szerző egyebek mellett a kiállított plakátok történetéről, a film­sztárokról és filmzenéről beszélt, utóbbiból Luppinger Attila, Dancs Ádám és Dancs Máté élőben adott ízelítőt. A számos fotóval illusztrált, háromszéki vonatkozású történetekben bővelkedő kiadványt az esemény végén a szerző dedikálta.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.