Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ígéretes művészpalánták

Ígéretes művészpalánták Kultúra

Nagysikerű komolyzenei hangversenynek nyújtott otthont a sepsiszentgyörgyi református vártemplom augusztus 25-én, csütörtök este. A Rákász Gergely Alapítvány szervezésében létrejött kulturális esemény fellépője négy ígéretes, székelyföldi és magyarországi művészpalánta volt.

Hirdetés
Hirdetés

Magyar Katalin menedzsertől megtudhattuk, hogy a kedvelt koncertorgonista által létrehozott és nevét viselő, 2018-ban bejegyzett alapítvány tevékenysége kettős célt követ. Klasszikus zenei élményben részesíteni a határon túli kis magyar települések közönségét, valamint fellépési lehetőséget nyújtani a tehetséges, szorgalmas, de a színpadi szereplés tekintetében kellő gyakorlattal még nem rendelkező fiatal zenészeknek.

Elsőként a kézdiszentléleki illetőségű, tehetségét jelenleg Budapesten, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem másodéves hallgatójaként pallérozó Török Ákos csillantotta meg zongorán kivételes adottságát. Utána a komáromi (Magyarország) Nagy Tünde virtuóz hegedű-, a baracsi (Magyarország) Kiss Péter magával ragadó harmonika- és a sepsiszentgyörgyi Dénes Dorottya elbűvölő csellójátéka varázsolta el a népes közönséget. Végül közösen szólaltatták meg Johannes Brahms V. Magyar táncát.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük