Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Igényesen űzött hobbi

Igényesen űzött hobbi Kultúra

Szerdán (a járványügyi előírások miatt) korlátozott számú közönséggel nyílt meg a Vigadó Művelődési Ház galériájában Kozma Viola Színfoltok című kiállítása, a Nánia Hannával folytatott beszélgetést azonban a világhálón is közvetítették.

Kozma Viola neve ismerős lehet olvasóink számára, nemrég a Székely Hírmondó Vigadó mellékletében közöltünk interjút a fiatal lánnyal.

Hirdetés
Hirdetés

Elmondta, nem tekinti magát hivatásos képzőművésznek, nincs ilyen irányú végzettsége, ám a rajz, az alkotás mindig is az élete része volt, mára a festészet áll legközelebb hozzá. A barátok, családtagok biztatása sokat jelentett, és arra ösztönözte, hogy ne hagyja abba a kísérletezést.

A jelenlegi válogatásba többféle stílusban készült képek kerültek be, közös, fő inspirációs forrásuk a természet: tájképek, amelyeket a fény ural – a szabadság jelképeként –, fekete-fehérben megörökített állatfigurák: az állatvilág mindig is közel állt Viola szívéhez, ugyanígy a művészetek, a zene, a vers, a tánc.
Mint fogalmazott, kommunikációs végzettséggel jobban is népszerűsíthetné magát, de a cél nem ez, örül, ha pozitív visszajelzést kap, és nem ritka az sem, hogy megrendelésre dolgozik, büszkeséggel tölti el, amikor egy munkája vásárlóra, új gazdára talál.

A kiállítás április végéig tekinthető meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük