Felhívás!

Idén 170-en daloltak

Idén 170-en daloltak Kultúra

Tizenhatodik alkalommal szervezett kórustalálkozót a kézdivásárhelyi Maassluis Nyugdíjasklub Egyesület. A szombati, Vigadó Művelődési Ház nagytermében zajlott eseményen három egyházi kórus és három nyugdíjas-egyesület énekkara, összesen 170 kórustag vett részt.

A hat résztvevő énekkar közül öt – a Boldog Özséb-templom énekkara (vezényelt: Gergely Gábor), a Kézdivásárhely–kantai Szentháromság templom kórusa (vezényelt: Fórika Balázs), a kézdivásárhelyi Hálaadás református dalárda (vezényelt: Ruszka Sándor), a kézdiszentkereszti Szép Emlékek Nyugdíjas-egyesület énekkara (vezényelt: Vizi Géza) és a szervező egyesület Rozmaring kórusa (vezényelt: Héjja István) – mind a tizenhat alkalommal részt vett a találkozón, de idén első alkalommal a kézdiszentléleki Perkő Nyugdíjasklub kórusa (vezényelt: Ábri Béla) is csatlakozott az eseményhez.

A nótacsokrok bemutatása után a találkozó közös dalolással, majd a székely és magyar himnuszok eléneklésével zárult. Szántó Éva, a Maassluis Nyugdíjasklub elnöke úgy véli, a rendezvény fontossága abban áll, hogy hidakat épít a résztvevők között. A szervező, a klub vezetőtanácsa nevében, köszönetet mondott a támogatásért Fejér László Ödön szenátornak, a kézdivásárhelyi önkormányzatnak, a Vigadó Művelődési Ház vezetőségének, és reményét fejezte ki, hogy a találkozót jövőre is meg tudják szervezni.

Pap Eszter Edina

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.