Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Húszéves a Tortoma

Húszéves a Tortoma Kultúra

Kedden 505. kiadását érte meg a Fókusz Klub, majd Tortoma Önképzőkör néven Baróton futó előadássorozat, amelyet jelenleg Demeter Zoltán művelődésszervező, Hoffmann Edit muzeológus és Demeter László múzeumigazgató szerveznek, heti rendszerességgel.

Hirdetés
Hirdetés

A jubileumi, 20. évfordulós találkozón a meghívottak maguk a szervezők voltak, ezúttal Tatár Zsuzsanna nyugalmazott magyar szakos tanárnő vállalta a házigazda szerepét. A szervezők beszéltek a találkozók létrejöttének hátteréről, felelevenítették az emlékezetes pillanatokat és az emlékezetes előadókat, a közönség pedig úgy értékelte, hasznos dolog, amit csinálnak, hiszen minden meghívott előadásából lehet valamit tanulni, mindig van, amit továbbvinni a Tortomában hallottakból.

Az előadások húsz évvel ezelőtt Fókusz Klub néven indultak a baróti művelődési házban, aztán, miután felavatták Erdővidék Múzeumát, ott már Tortoma Önképzőkör néven folytatódtak. Mint részletezték, a szervezők mindig arra törekednek, hogy a meghívottak vagy az előadás témája, ha lehet, valamilyen formában kötődjön Erdővidékhez.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük