Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hogyan tovább, népiskolák?

Hogyan tovább, népiskolák? Kultúra

A nyárba sok munka is belefér a szabadságokon kívül. A sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskolában, mint más tanintézményekben, az az egyik fő gond, hogy ősztől megtalálják a formai kereteket a képzéseknek és az oktatásnak.

Hirdetés
Hirdetés

Gáj Nándor igazgató éppen a kommandói ifjúsági táborból érkezett meg beszélgetésünk időpontjára. Mint mondta, idén főleg sportolók, felnőttek és kevésbé a diákok élvezhették a modern tábori körülményeket, a szülők félnek elengedni gyerekeiket a csoportos foglalkozásokra. De vannak azért kis csoportokban megtartott nyári képzések, műhelymunkák számukra is, például augusztus folyamán Nagyajtán tanulhatnak citerázást nappali táborban. A felnőttképzés sem szünetel nyáron, hiszen sokan most inkább megengedhetik maguknak, hogy pár hétvégét a hobbijuknak, az abban való fejlődésnek szenteljenek.

Meghirdették a bútorfestő, restauráló és lakberendezési tanfolyamot felnőtteknek (jelentkezési határidő augusztus 18.), amelyet a tavalyi nagy siker után már igényeltek az akkor lemaradók, bizonyára új érdeklődők is lesznek, hiszen most nagyon trendi dolognak számít a régi bútorokat felújítani, átfesteni, új arculatot adni nekik, tehát létező igényre válaszolva született meg ez a képzés.

Ami az ősztől kezdődő tanévet illeti, erre vonatkozóan az igazgató elmondta, ma várják Bogdan Gheorghiu kulturális miniszter látogatását, hogy előadhassák neki elképzeléseiket arra vonatkozóan, hogyan lehet biztonságosan megszervezni a különböző képzéseket, hiszen a korábban a kulturális intézmények számára kidolgozott intézkedéscsomagból kifelejtették a népiskolákat. A műanyag paravánnal kettéosztott termekben egyszerre csak ketten lehetnek majd, ebben a formában látják lehetségesnek az oktatást, így egyeztek meg a népiskolák vezetői a közelmúltban tartott találkozójukon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük