Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hit, szeretet, remény

Pénteken 17 órától a kovásznai Boldog Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központ épületében, szombaton 18 órától pedig a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében mutatják a Budapestről érkező Frigyesy Ágnes Az Úr csodásan működik című, frissen megjelent kötetét.

 

A könyv előszavában Takaró Mihály Magyar Örökség-díjas irodalomtörténész így fogalmaz: „Hiánypótló, egyszersmind friss, eredeti munkát tart az olvasó a kezében. A Szalézi Szent Ferenc-díjas, sokszínű és sokrétű munkát végző újságíró, Frigyesy Ágnes arra vállalkozott, hogy a történelmi félmúltat és jelent összekötve, felekezeti korlátokon túllépve, három „istenszolga” életútját bemutatva példákat tárjon elénk, XXI. századi magyarok elé arról, hogy a hit, a szeretet, a remény örök megtartó erő, mely bátorságot, hűséget, bizodalmat teremhet abban, aki mindvégig rendületlenül ezekbe kapaszkodik.”

A gyergyószárhegyi születésű Ferenc Béla Ervin ferences szerzetest a kommunisták előbb halálra ítélték, majd ezt életfogytiglani börtönre változtatták. Tőkés István református lelkész, teológiai tanár, egyházi író, az Erdélyi Református Egyházkerület egykori püspökhelyettese Málnás falu szülötte, nyolc gyermek, köztük Tőkés László református püspök édesapja volt. Bíró János Antal ferences szerzetes szintén Székelyföldön, Küküllőkeményfalván látta meg a napvilágot. A kommunista rendszerben meghurcolták, fogházba tartották, hét évre deportálták, majd kiutasították Erdélyből. Talán nem véletlen, hogy mindhármukat ugyan abban az évben, 2016-ban szólította magához az Úr.

A megvásárolt könyvek árának 10%-át a szerző Böjte Csaba árva gyermekei javára adományozza.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük