Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Helikon-pályázat

A Helikon Kulturális Egyesület és a Helikon folyóirat több mint harmincéves műhelyhagyományának folytatásaként pályázatot hirdet erdélyi pályakezdő fiatalok számára Amit nem lát a webkamera címmel, melynek célja szakmai tanácsadást és megjelenést biztosítani az irodalmi tehetségeknek (a Helikon Pavilon 420 című rovatában és a Helikon online felületén). Pályázni két kategóriában lehet (vers, próza) publikálatlan művekkel, a legjobbnak ítélt pályaművek mindkét kategóriában 1000, 750, illetve 500 lejes díjban részesülnek.

Pályázni vers vagy próza kategóriában lehet, vers kategóriában összesen 3, próza kategóriában összesen 2, eddig publikálatlan pályaművel – internetes felületen, közösségi oldalakon (Facebook vagy Instagram) való közlés is publikációnak minősül – amelyek összterjedelme nem haladhatja meg a 30.000 leütést, szóközökkel együtt.

Hirdetés
Hirdetés

A pályázat kizárólag erdélyi származású pályakezdő szerzőknek szól, akik még nem rendelkeznek önálló kötettel, illetve akik 2021 januárjában még nem töltötték be 22. életévüket.
A pályaműveket .doc vagy .docx dokumentum formájában, csatolt fájlként a helikonpalyazatok@gmail.com címre várják a Helikon szerkesztői csapatából kikerülő zsűritagok április 20-ig. A beküldött email tárgyában jelezni kell a pályázat kategóriáját (vers vagy próza). A zsűri mindkét kategóriát külön-külön díjazza.

A pályázat jeligés, ehhez mérten a jelentkezőknek egy külön dokumentumban mellékelniük kell a jelige feloldását. A jeligének szerepelnie kell a beküldött pályaművek fájlnevében, illetve a művek címe fölött. A pályázók neve semmiképp ne jelenjen meg a pályaműveket tartalmazó dokumentumban vagy annak fájlnevében!

Díjazás külön-külön mindkét kategóriában: 1. díj: 1000 lej, 2. díj: 750 lej, 3. díj: 500 lej.

A díjazottaknak továbbá lehetőségük nyílik részt venni a Helikon által szervezett eseményeken, díjnyertes pályaműveik a Helikon Pavilon 420 című rovatában lesznek olvashatók, a színvonalasabbnak tartott pályaműveknek pedig külön rovatot biztosít a Helikon online felületén.

A pályázat eredményéről a díjazottak, illetve a színvonalasabbnak talált pályaművek szerzői e-mailben értesítést kapnak 2021. május 30-ig.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük