Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Házhoz megy a színház

Házhoz megy a színház Kultúra

Diákszínház című színházpedagógiai programmal készült az idei évadra az Udvartér Teátrum. A magyar népmese napja alkalmából a Nagy Mózes Elméleti Líceumban és a Petőfi Sándor Gimnáziumban ismerkedhettek meg a gyermekek az új kezdeményezéssel, de nemsokára fellépnek a gelencei Jancsó Benedek Általános Iskolában is.

Hirdetés
Hirdetés

A program által főleg a vidéki kisiskolásokhoz szeretnék közelebb vinni a színház, a kultúra világát. Ezáltal a színházi évad során olyan előadásokat állítanak össze, amelyek könnyen szállíthatók, igazodnak egy tanterem adottságaihoz, és kimondottan kisdiákok számára készülnek. A Diákszínház minden kézdiszéki iskola számára ingyenes, köszönhetően Kovászna Megye Tanácsának.

– Városunk körüli, nagyobb lakosságú falvak szinte mindegyike rendelkezik 1−8. osztályos iskolával. Éppen ezért a vidéki diákok általában csak kilencedik osztálytól járnak be rendszeresen a városba, ennek következtében pedig kevesebb kulturális esemény is jut el hozzájuk, mint városbeli társaikhoz. A Diákszínház erre a problémára igyekszik megoldást kínálni – fogalmazta meg a kezdeményezés lényegét Marthi Szilárd, a program koordinátora.

Merthogy az előadásokat házhoz viszik, osztálytermekben mutatják be. Azon túl, hogy a kicsik megtekinthetnek egy előadást, kommunikációs készségeiket is fejleszthetik. Ugyanis értelmezniük kell a cselekményt, és tanácsokkal kell ellátniuk a szereplőket, de ők is a történet részesévé válhatnak.

A magyar népmese napja alkalmából a csapat a Nagy Mózes Elméleti Líceum ötödik osztályaiban mutatta be a Ki a király? című interaktív mesejátékot. Ezzel az előadással ellátogattak a Petőfi Sándor Gimnáziumba, és hamarosan a gelencei Jancsó Benedek Általános Iskolában is fellépnek. Várják továbbá az 4−6. osztályok jelentkezését az udvarterteatrum@gmail.com címen.

Fotó: Facebook /Udvartér Teátrum

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük