Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hasznos időtöltés

Hasznos időtöltés Kultúra

A bibarcfalvi Fehérváry Egyesület idén első alkalommal szervezi meg az Agyagból agyagtárgyat elnevezésű kézművestábort, amelynek helyszínéül a baróti református templom udvarát választották. A tábor időtartama: 2017. július 10–16.

A napi 12 órás program alatt (ebben szerepel az ebédszünet is) személyenként kb. 3 kg agyag feldolgozását tervezik, a kiégetés és zománcozás után mindenki hazaviheti a munkáját. A helyek száma korlátozott, legfeljebb 15 személy foglalkoztatását tudják biztosítani három agyagozókorongon. A korongozáson kívül a résztvevők elsajátíthatják a lap- és a hurkatechnikát is. A tanfolyamot Máté-Szentkirályi Imola (Guzsalyas Alapítvány, Sepsiszentgyörgy) vezeti. A jelentkezési határidő már lejárt, de még maradtak szabad helyek. Telefonszám: 0740.237.184 (az egyesület Facebook-oldalán is lehet jelentkezni).

Ugyancsak a Fehérváry Egyesület szervezésében kerül sor idén nyáron ismét az Örökségünk a népi bútorfestés című tanfolyamra. Három településen: Bodosban, Középajtán és Nagyajtán hetente egy alkalommal, három munkadarab (ez a résztvevők tulajdona lesz) és az utcanévtáblák megfestésére kerül sor. Településenként 10–15 személy jelentkezését várják, a 12 éven aluli gyerekek szülő vagy nagyobb testvér felügyelete mellett jelentkezhetnek a még néhány szabad helyre. A tanfolyamok időpontjáról közös egyeztetés alapján döntenek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük