Felhívás!

Háromszékieket is díjaznak

Szombaton 14 órától a Kolozsvár–Alsóvárosi Református Egyházkerület templomában (Kétágú templom) adják át az idei EMKE-díjakat – derül ki az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület közleményéből.

A gálát, amelynek alább a háromszéki vonatkozásait emeljük ki, a járványügyi intézkedések értelmében szűk körben, csak a meghívottak részvételével tartják meg, a nagyközönség online közvetítésben követheti az eseményt az EMKE Facebook-oldalán.

Az idei kitüntetettek listáján szerepel többek között a kézdivásárhelyi Dimény Attila muzeológus (fotónk), aki a Bányai János-díjat veheti át az erdélyi magyar muzeológiában elért eredményeiért és a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeum szakszerű működtetéséért, gyarapításáért és korszerűsítéséért (laudál: Pozsony Ferenc).

A sepsiszentgyörgyi születésű (1975), Kaszás Attila-díjas Nagy Csongor Zsolt színművész, előadóművész Kovács György-díjban részesül több évtizedes kiemelkedő művészi munkájáért, a különböző erdélyi színpadokon nyújtott megrendítő erejű alakításai, valamint elmélyült és példamutató, sokoldalú szakmaisága elismeréseként.

Kiss László, a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceum könyvtárosa a Monoki István-díjat kapja a helyi, országos és nemzetközi iskolai könyvtári szervezetekben kifejtett hatékony tevékenységéért (laudál: Szonda Szabolcs).

A brassói születésű (1970), de 1995-től 1998-ig Kézdivásárhelyen, majd 2006-ig Miklósváron szolgáló Szabó Ákos római katolikus plébánosnak a vajdahunyadi magyar közösség szellemi és kulturális fejlődését elősegítő tevékenysége és támogatása elismeréséül az EMKE életműdíjat adományoz.

(közlemény alapján)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.